četrtek, 27. maj 2010

SVETLOBNA GVERILA, 3.,4.,5. JUNIJ


SVETLOBNA GVERILA

Nočna branja

organizator: Strip Core/Forum Ljubljana

četrtek, petek, sobota, 3., 4., 5. 6. 2010

Severni mestni park Navje, Zupančičeva jama



Svetlobne instalacije Marka A. Kovačiča, Marka Crnobrnje (studio Štap i Kanap) in Aleša Presetnika bodo čez dan dajale zavetje pred pekočim soncem, zvečer pa osvetljevale knjige in revije, ki si jih boste zvečer (od 21. ure naprej) lahko tudi sposodili za večerno branje v parku. Naj branje postane množična zabava!


Več o projektu:

Mesto! je geslo, pod katerim letošnji festival Svetlobna gverila želi javnemu urbanemu prostoru s svetlobnimi instalacijami avtorjev iz mednarodnega področja, dodati novo dimenzijo in nadih zanimivega, vznemirljivega za njegove prebivalce in obiskovalce. Naše začasne intervencije naj spodbudijo vas, prebivalce in obiskovalce, k drugačnemu pogledu; tako na mesto, njegove javne prostore kot na vlogo umetnika pri sooblikovanju in kakovosti življenja v njem.

Mesto! se programu Ljubljane, svetovne prestolnice knjige pridružuje s projektom Nočna branja, ki vsebuje več dogodkov, ki povezujejo strip in poezijo. Vabimo vas na nočna branja na asfaltu (ploščad pred Cankarjevim domom, Čopova in City Lighti), nočna branja v parkih, osebna branja na 50 različnih lokacijah; na drzno branje poezije, stripa na nevsakdanjih javnih mestihSlovenski in tuji umetniki so za vas pripravili svetlobne instalacije, ki bodo osvetljevale prostore za branje, reviji Stripburger in Mladina ter založba LUD Šerpa pa čtivo, ki bo tam na voljo.

**


www.svetlobnagverila.net



Projekt je del programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010

Projekt je sofinancirali Mestna občina Ljubljana





O DOGODKU:




Ni komentarjev:

Objavite komentar