torek, 18. maj 2010

SMREKA BUKEV LIPA KRIŽ, 21. MAJ

"SMREKA BUKEV LIPA KRIŽ"
romaneskni performens
petek, 21. 5. 2010, ob 20-ih


V petek, 21. 5. 2010, ob 20-ih ste vabljeni v Severni mestni park Navje v Zupančičevi jami. Borut Golob bo bral iz svojega romanesknega prvenca Smreka bukev lipa križ, ki je izšel pri založbi Modrijan in bil uvrščen v izbor desetih nominirancev za letošnjega Kresnika. Branje bo spremljal Primož Oberžan, vodja zasedbe The Stroj, na svojem ročno izdelanem zvočilu in glasbilu teremin. V literarnem nokturnu bosta predstavila grotesko, podnaslovljeno z besedami “domačijska povest z motorno žago in srečnim koncem”. Performensu bo sledil pogovor s pisateljem Borutom Golobom.

Več o avtorjih:

BORUT GOLOB
Kranjčan, prvih 26 let življenja preživi, nekako, s staro materjo. Razume, da Hitchcockov Psiho ni fikcija. Po končani gimnaziji odsluži vojaški rok, kar je povsem nerazumno anahronistično početje. Zaposli se v livarni, kjer dočaka konec diktature proletariata. Žalosten konec. Vpiše fakulteto, absolvira nemščino in ruščino ter se izpiše s fakultete. Opravlja priložnostna dela od barvanja cest do natovarjanja gum. Zaposli se kot viličarist in dočaka smrtonosni, pandemični pohod globalizacije. Ko mu na delovnem mestu prepovejo uporabo viseče mreže, se zave, da gre svet končno k hudiču. Preseli se v Posočje, kjer mu nekaj idej in premislekov veličastno propade. Vrne se v mesto in vpiše drugo fakulteto. To je nedvomno patetično dejanje. Fanatičen bralec.


PRIMOŽ OBERŽAN
Rojen leta 1973 v Laškem; od študija dalje živi in dela v Ljubljani. Po izobrazbi filozof, po poklicu glasbenik, po srcu metamehanik. Ustanovitelj in vodja zasedbe The Stroj, raziskovalec zvoka, pedagog in publicist.


Vstop prost!
Dogodek v primeru slabega vremena odpade.



Projekt je del programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010
Projekt je sofinancirali Mestna občina Ljubljana


O DOGODKU:





Ni komentarjev:

Objavite komentar