torek, 20. april 2010

SEZAMOVE DELAVNICE-spremljevalni program


"SEZAMOVE USTVARJALNE IGRALNICE in
OTROŠKE DELAVNICE
"
maj 2010 – april 2011




V SEZAMovem projektu ŠE SO Z NAMI, ki bo potekal od maja 2010 do aprila 2011 v Severnem mestnem parku Navje v okviru programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010, bodo osrednji del kulturnega programa tudi ustvarjalne igralnice in otroške delavnice, ki jih bodo izvajale izkušene animatorke in animatorji iz društva SEZAM.

Izgradnja novega mestnega parka Navje, ki ima na eni strani tudi lepo novo otroško igrišče, ima že sama po sebi velik pomen, saj sta park in igrišče vsaj deloma nadoknadila proces izginjanja otroških prostorov, namenjenih igri. Sezamove animatorke in umetniki pa bodo z ustvarjalnimi igralnicami in otroškimi delavnicami - ki bodo potekale skozi vse leto, vsaj enkrat tedensko – poskrbeli, da bo igralni prostor v Severnem mestnem parku Navje postal kombinacija stalnega, inovativno izdelanega, recikliranega (mestnega) pohištva in trenutne improvizacije. Včasih bo imel obliko ciganskega tabora, drugič cirkuškega prostora, tretjič gusarske ladje.

Tovrstne (umetniške) intervencije v javni prostor s svojo formo in načinom funkcioniranja govorijo o tem, da je sveže, inovativne prostore otroškega izražanja mogoče postaviti kratko malo takoj in to kjerkoli v mestu. Tam, kjer si ne glede na vse, to želijo otroci. Manjšina z najmanj pravicami. Posebej v tisti svoji razsežnost, ko ne predstavljajo dragocene investicije svojih staršev v prihodnost - torej v trenutku, ko se "zgolj" brezskrbno igrajo, ne pa vestno učijo in pridno ubogajo.


Projekt je del programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010
Projekt je sofinancirala Mestna občina Ljubljana

Ni komentarjev:

Objavite komentar