petek, 1. oktober 2010

PROGRAM OKTOBER

PROGRAM ZA MESEC OKTOBER

PETEK, 1. 10. 2010

od 16-ih do 18-ih: POD ODEJO ŠEPETANJ

likovno-literarni projekt


Umetnica Martina F. Štirn bo v parku pripravila ambientalno postavitev blazin, posteljnega perila in oblek, popisanih s knjižnimi citati. Obiskovalci bodo lahko na blazine v besedi ali sliki potrosili svoja trenutna šepetanja.



TOREK, 5. 10. 2010

od 17-ih do 18-ih: TRICIKLOZVEN

zvočna prezentacija knjig


Glasbeno razpoložena Rada Kikelj in Robert Oven vam instrumente in poezijo v pravljičnem triciklu pripeljeta. Sami si lahko izberete pesem, za vas pa jo zapojeta in zaigrata, kot le s pesniškim navdihom znata.




SREDA, 6. 10. 2010

ob 12-ih: ZDRUŽENE RASTOČE KNJIGE SVETA

slovesno odprtje multimedijskega portala


Po zaslugi projekta Združene rastoče knjige sveta, ki poteka v organizaciji društva Rastoča knjiga, bodo odslej v parku Navje na posebnih ekranih na ogled izbrane knjige določenih držav: Finska je predstavljena z epom Kalevalo, Indija z avtobiografijo Mahatme Gandhija, Irska s poezijami Williama Butlerja Yeatsa, Norveška s Hišo lutk - Noro Henrika Ibsena, Rusija pa z Vojno in mirom Leva Nikolajeviča Tolstoja.



PETEK, 8. 10. 2010

od 16-ih do 18-ih: MARTIN KRPAN

sprehod s knjigo in stripovska delavnica


Sprehodili se bomo po Navju, kjer je pokopan tudi Fran Levstik, avtor znamenite pripovedke o pogumnem hrustu Martinu Krpanu. Zgodbo in like nam bosta predstavila pisateljica Ana Porenta ter ilustrator in stripar Gregor Štruklj. Delavnica je namenjena vsem, ki bi radi spoznali stripovske prijeme in se preselili v Krpanov pogumni svet, ne glede na vašo starost.



PETEK, 22. 10. 2010

od 17-ih do 19-ih: PREBERIMO PESEM.SI

večer poezije


Urednice spletnega portala www.pesem.si Lidija Brezavšček, Zalka Grabnar Kogoj, Aleksandra Kocmut in Ana Porenta bodo predstavile prevode, ki so zadnje leto nastali v prevajalski forumski delavnici. Kot prevajalci se bodo predstavili Senada Smajić, Jure Drljepan, Aleksandra Kocmut, Milan Aničič in Lidija Brezavšček. Prebirali bomo pesmi v izvornem jeziku ter prevode v bosanščino, hrvaščino, angleščino in slovenščino ter se pogovarjali o umetnosti prevajanja poezije.




KULTURNI FESTIVAL ŠE SO Z NAMI

GOSTUJE V TRUBARJEVI HIŠI LITERATURE

na Stritarjevi ulici 7 v centru Ljubljane

SOBOTA, 23. 10 2010

od 11-ih do 13-ih: ŠEPETANJE NA BLAZINI

literarno-likovna delavnica


Otroci bodo porisali blazine s pravljičnimi motivi in jih popisali s knjižnimi citati. Delavnico bo vodila umetnica Martina F. Štirn.



SOBOTA, 30. 10 2010

od 11-ih do 13-ih: SKULPTURE IZ KNJIG

literarno-likovna delavnica


S pomočjo knjig ne zidamo le svojih domišljijskih svetov, ampak lahko iz njih ustvarimo tudi najrazličnejše skulpture. Otroci bodo iz starih, poškodovanih knjig skupaj zidali mize in stole, hiše, gradove ... Delavnico bo vodila Andreja Goetz.

Ni komentarjev:

Objavite komentar