četrtek, 27. maj 2010

SONCE IN SONČICE..., TRICIKLOSEJEM, 5. JUNIJ

»SONCE IN SONČICE PO VSEM SVETU«, koncert za otroke
»TRICIKLOSEJEM«, mobilna menjalnica knjig
sobota, 5. 6. 2010, od 11. do 13. ure Severni mestni park Navje, Zupančičeva jama

Vstop prost!
Dogodek ob slabem vremenu odpade.

V soboto, 5. 6. 2010, ob 11. uri ste vabljeni v Severni park Navje v Zupančičevi jami na koncert za otroke Sonce in sončice po vsem svetu. Različni izvajalci bodo interpretirali šest Pavčkovih pesmi, ki jih je uglasbil Tomaž Grom, v slovenskem jeziku in šestih ustreznih prevodih v tuje jezike (japonščini, romunščini, albanščini, makedonščini, danščini, ruščini) ob spremljavi tolkal, harmonike, kitare, kontrabasa in drugih zvočil. Društvo Sezam bo po koncertu pripravilo delavnico izdelovanja preprostih zvočil.


Med 11. in 13. uro pa bo park obiskal tudi TRICIKLOSEJEM, mobilna menjalnica knjig.
www.tricikelnet.wordpress.com


Pravljična Rada Kikelj vam knjige pripelje
in vas s pravljičnim triciklom v svet literature odpelje. Skupaj bomo potovali okoli parka,
medtem pa slikanice listali in pravljice prebirali. Med nami bo posebna skrinja zgodb, iz katere si boste lahko svojo knjigo izbirali, če boste v zameno svojo oddali.Projekt je del programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010
Projekt sta sofinancirali Mestna občina Ljubljana in Urad za enake možnostiO DOGODKU:Podogodku je sledilo:
Tricikel je deloval na ta način, da so se otroci posamezno lahko vsedli v kason in si zamislili kam bi si želeli potovati. Z zavezanimi očmi so lažje čutili veter v laseh in se s svojo lastno domišljijo med peljanjem tricikla predstavljali potovanje, ki ga je skozi besede narekovala Rada. Nekateri so tako odšli na morje, drugi v nebo in tretji v Šrekovo deželo.Ni komentarjev:

Objavite komentar