četrtek, 27. maj 2010

DAN ZA ŽARKE, 19. JUNIJ

»DAN ZA ŽARKE«

festival ustvarjalnosti

sobota, 19. 6. 2010, od 11. do 16. ure

Severni mestni park Navje, Zupančičeva jama


Vstop prost!

Dogodek ob slabem vremenu odpade.


V soboto, 5. 6. 2010, med 11. in 16. uro ste vabljeni v Severni park Navje v Zupančičevi jami na festival ustvarjalnosti »Dan za žarke«, v organizaciji Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti.


Na začetku bo predstava Cirkuški piknik, ki jo bosta izvedla Anja Mikič in Denis Crovella iz Slovenskega združenja za cirkuško pedagogiko Cirkokrog. Nato bodo umetniki in animatorji ZRU in TD Podgora, ST*ART otrokom in njihovim staršem ponudili različne ustvarjalne delavnice, povezane s knjigo in knjižnimi junaki, s pisavo in sliko. Izdelovali bomo lutke na palicah, vrbove venčke, se preizkusili v besednih igrah Hiše Abecednice, v pisanju s kaligrafskimi peresi … Priredili bodo tudi 2. turnir v stari pastirski igri KOZAKLAMF po pravilniku svetovnega prvenstva (Kozaklamf zveza Slovenije, EKKF, WFFA).

Sočasno bomo v parku gostili tudi INDIJANSKI TABOR IN KNJIGE SVETA, kjer bodo na voljo številne multiliterarne delavnice. Dogodek bo organiziralo društvo Sezam v sodelovanju z društvom Voluntariat in Slovensko filnatropijo v okviru mednarodnega tabora prostovoljcev za otroke iz Azilnega doma.

www.zru.si


Projekt je del programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010

Projekt sta sofinancirali Mestna občina Ljubljana in Urad za enake možnosti



Poročilo o dogodku:

















Ni komentarjev:

Objavite komentar