petek, 2. julij 2010

ŠEPETANJE NA BLAZINI+PREBRANKE, 2.7.

"ŠEPETANJE NA BLAZINI"

likovno-literarni dogodek


"PREBRANKE"

delavnica recikliranja odpadnih knjig

petek, 2. 7. 2010, od 17-ih do 19-ih



Severni mestni park Navje,

Zupančičeva jama

Vstop prost!

Dogodek ob slabem vremenu odpade.


V petek 2. 7. 2010 ob 17. uri ste vabljeni v Severni mestni park Navje v Zupančičevi jami. Umetnica Martina Fukuhara Štirn bo v parku pripravila ambientalno postavitev blazin, posteljnega perila in oblek, popisanih s knjižnimi citati. Obiskovalci parka bodo lahko popisali svojo šepetajočo blazino, sodelovali pri skupinskem ustvarjanju »Zavite knjige« in si ogledali prikaz kaligrafije.

Ob 18. uri vas Založba Krtina vabi na delavnico recikliranja odpadnih knjig v uporabne in zabavne predmete, ki jo bo vodila Maja Modrijan iz kulturno-ekološkega društva Smetumet. Obenem boste v parku lahko obiskali tudi Premično Krtino – do okolja prijazno knjigarno na kolesih, s katero večamo dostopnost Krtininih knjig po Ljubljani ter krepimo svojo fizično in vašo bralno kondicijo.


Več o projektu:

Besedna zveza "šepetanje na blazini" - ki jo v raznih različicah poznajo številni jeziki (pillow talk, confidences sur l'oreiller, bettgeflüster, il letto racconta, confidencias de medianoche) - v splošni rabi označuje intimni pogovor ljubimcev v postelji, metaforično pa jo je moč razumeti tudi kot tihi dialog s knjigo. Umetnica Martina Štirn je skupaj s popisovalci v blazine, posteljno perilo in obleke vpela knjižne citate, ki so jih v okviru projekta po elektronski pošti poslali različni knjigoljubci. Iz njih bo v Severnem mastnem parku Navje v Zupančičevi jami postavila začasne obode in jih ponudila v branje sprehajalcem ter obenem ustvarila intimne kotičke za dremuckanje in branje.


Projekt je del programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010

Projekt je sofinancirala Mestna občina Ljubljana



POROČILO O DOGODKU:

"Šepetanje na Blazini"

Umetnica Martina Štirn Fukuhara je doslej ob pomoči številnih rok in ročic popisala, porisala in izvezla že veliko šepetajočih blazin, ki so svoj navdih našle (predvsem) v knjigah.

















Prebranke:







Ni komentarjev:

Objavite komentar